Menue
eye nomad 2020

De revolutie van de klassieker: de nieuwe Nomad

De revolutie van de klassieker: Nieuw interieurontwerp – Nieuwe keuken – Perfect evenwicht tussen modern design en een knusse sfeer – Speciaal ontworpen voor stellen in de bloei van hun leven – 12 indelingen, waarvan 2 nieuwe in het modellenprogramma – Perfect voor de veeleisende kampeerder tot elegante tandemasser voor gezinnen

Nomad 490BLF DS NoceNagano Ruby

Van buitenaf is het alleen maar gissen naar de omvang van het nieuwe ontwerp van de populaire Dethleffs serie. De beproefde vorm van de caravan bleef behouden, maar de design achterbumper met integraalverlichting, de chromen sierstrips aan de zijkanten en de rangeergrepen in chroomlook laten al doorschemeren dat de Nomad in het nieuwe modeljaar een verandering heeft ondergaan.

En één blik op het interieur is genoeg: niets is hier bij het oude gebleven, de nieuwe Nomad heeft een volledige makeover gekregen. De vloer kan worden aangeveegd met begrippen als ‘degelijk’, ‘traditioneel’, ‘sober’ en ‘conservatief’, zonder dat het geheel schreeuwerig, overdreven of afstandelijk aandoet.

De nieuwe Nomad is erin geslaagd het perfecte evenwicht te vinden tussen klassieke schoonheid, praktische inzetbaarheid en modern design. “Terwijl onze camperserie met name gezinnen met kinderen aanspreekt, is onze nieuwe Nomad ontworpen voor actieve stellen in de bloei van hun leven”, legt Benjamin Schaden, hoofd afdeling caravans bij Dethleffs uit.

“Vijftig is het nieuwe dertig en actieve stellen die midden in het leven staan willen in hun nieuw verworven vrije tijd, als de kinderen hun eigen gang gaan of al op eigen benen staan, zich omringen met frisse, lichte kleuren, harmonieuze tinten, moderne vormen en een aansprekend, tijdloos design. Dit alles biedt onze nieuwe Nomad, die ondanks een moderne binneninrichting met een persoonlijke touch ervoor zorgt dat het interieur ook over tien jaar nog bevalt”, verzekert Schaden.

Nomad 460EL Durchsicht NoceNagano Chromo

De Nomad is er in twaalf indelingen, waarvan twee volledig nieuw zijn binnen het modellenprogramma van Dethleffs. De herziene serie biedt een grote keuze aan twee- of eenpersoonsbedden met doordachte oplossingen voor de woonruimte, speciaal voor alleen reizende stellen. Komt er opeens bezoek of reizen er kinderen mee, dan kunnen snel extra slaapplaatsen worden gecreëerd. Als alternatief zijn er drie royale kinderbed-indelingen.

De opbouwlengten van de indelingen lopen uiteen van een compacte 550 cm tot 805 cm. Van compacte toercaravan tot een tandemasser voor gezinnen: er is dus voor elk wat wils. Afhankelijk van het model varieert de breedte van de caravan van 230 tot 250 cm. De nieuwe Nomad is verkrijgbaar vanaf € 23.590,-. De Nomad heeft een omvangrijke standaarduitvoering met onder andere een antislingerkoppeling, een zelfstellende rem, een warmwatervoorziening, een GFK-dak, indirecte binnenverlichting, een grote koelkast, een toegangsdeur met raam en klimaatregulerende, ergonomische 7-zonematrassen.

Inrichting op niveau – de bijzonderheden van de nieuwe Nomad

Nomad 490BLF Bad NoceNagano Ruby

De ontwikkelaars van Dethleffs hebben bij het nieuwe ontwerp van de Nomad speciale aandacht besteed aan het interieurdesign en de keuken. De binnenruimte van de Nomad is er in een harmonieuze combinatie van licht hazelnootbruine meubelpanelen, grijs-beige hoogglans-bovenkastkleppen en een vloer in een chique steenlook. De moderne, maar toch knusse omgeving wordt ondersteund door een sfeervolle, indirecte belichting.

Passend bij de meubels kan worden gekozen uit drie hoogwaardige stofferingen in verschillende grijstinten met deels opgenaaide kussens van kunstleer. Bij elke stoffering is erop gelet dat deze met alle kleuren kan worden gecombineerd, zodat de caravanbezitter met gekleurde kussens naar eigen voorkeur opvallende accenten kan aanbrengen. De dwarsstructuur van het houtdecor Noce Nagano geeft de binnenruimte een royale ruimtelijke indruk.

De nieuwe keuken van de Nomad bevat alles wat het kampeerdershart begeert. Zo is er een nieuwe, hoogwaardige kookeenheid met aangepaste gootsteen inclusief multifunctionele afdekking. De achterwand van de keuken is niet alleen voorzien van een raam met hoogwaardige combirollo, maar is ook verlicht, net als de voorzijde van het aanrecht. Grote laden, een uittrekbare apothekerskast en de grote koelkast maken de praktische onderdelen in het keukendeel compleet.

Nieuwe indelingen

Grundrisse Nomad nl

Negen van de twaalf indelingen zijn al bekende klassiekers uit het modellenprogramma van Dethleffs. Toch zijn er twee nieuwe, waar de makers van Dethleffs bijzonder trots op zijn. De eerste is de tweepersoonsbed-indeling Nomad 490 BLF met naast het vaste bed een badkamer in de lengte met open wastafel achterin. Het opvallende aan deze indeling is de eerste keuken aan de voorzijde in de 230 cm brede en amper 590 cm lange Dethleffs caravan.

De plaatsing aan de voorzijde creëert veel ruimte en bewegingsvrijheid en geeft het idee van een open woonkeuken. Dankzij het standaard raam, dat in het dak boven de keuken is geplaatst, baadt het royale werkvlak in licht. Ook in de badkamer is standaard een raam aanwezig. Doordat het aanrecht naast de ingang is geplaatst en door de centrale zitgroep is het zicht bij het binnenkomen volledig vrij, waardoor een ruimtelijke indruk ontstaat. De achterzijde met slaapkamer en badkamer kan door een deur van de voorzijde worden afgescheiden, waardoor een privévertrek wordt gecreëerd.

De Nomad 490 EST is een eenpersoonsbed-indeling met eveneens een totale lengte van 729 cm. Hij valt op door een grote badkamer aan de achterzijde met een raam en veel opslagruimte over de gehele breedte (230 cm). De eenpersoonsbedden zijn meer dan 2 m lang, zodat ook grote volwassenen zich er helemaal in kunnen uitstrekken. Bij deze indeling is de focus op slaapcomfort en badkamer gelegd, die met zijn afmetingen en indeling een wellnessparadijs vormt.