Menue
Allgemeine Tipps für Camping im Frühling mit Dethleffs

Voertuig in gereedheid brengen

Tips en tricks om het seizoen te starten

Gewoon instappen en vertrekken? Zo eenvoudig is het ook niet. Na een lange winterslaap is het van essentieel belang uw voertuig eerst grondig te laten checken. Wie het hele jaar zonder stress wil reizen, voert voor de eerste kampeervakantie de omvangrijke voorjaarscheck van Dethleffs uit.

Onze tips en tricks zorgen dat u ook dit jaar veilig en ontspannend onderweg bent. Glamping of natuurcamping, Dethleffs-kampeerauto of Dethleffs-caravan, zee of bergen – wie alles gecheckt en de lenteschoonmaak achter de rug heeft, heeft zeker een kopje koffie of een fris biertje in de gezellige zitgroep verdiend. Samen met wie u lief is, leuke reisideeën voor het komende seizoen maken ...

We beginnen aan de buitenkant: wie van zijn voertuig houdt, bevrijdt het eerst van alle schadelijke invloeden. Daarbij denken we vooral aan het zout op de onderzijde door uitstappen tijdens de winter. Waarop u bij het reinigen van de wielen, de dichtingen en het dak absoluut moet letten, verklaren we hier – inclusief een speciale tip voor alle bestuurders van kampeerauto's.

Sommercamping mit Dethleffs Wohnwagen und Wohnmobilen

Voorbereiding op zomers kamperen

Door aandachtig het voertuig te onderhouden, kunt u zich later zorgen besparen. Steenslag en lakschade veroorzaken vaak grotere schade. Wie juist controleert en onderhoudt, vermijdt later dure reparaties. Door een controle bij uw dealer bent u helemaal zeker: ook kleinere scheuren en verborgen schade ontgaan de collega niet.

Mooi langs buiten, maar vuil langs binnen? Als in uw voertuig na een tijdje een vreemde geur hangt, kan azijn helpen. Dat oude middeltje helpt niet alleen tegen schimmels en ziektekiemen, maar verdrijft ook nare geurtjes. Zo verdwijnt het winterluchtje snel uit alle hoeken – en kan de geur van vers gezette koffie het voertuig vullen.

Ervaren kampeerders weten dat de schoonwaterinstallatie en alle leidingen erg gevoelig zijn. De beste tips tegen ongewenste afzettingen en bacteriën vindt u hier. Zeker bij toenemende temperaturen en de zomerse hitte op campings loont een grondige reiniging in de lente de moeite.

Ook al is het een lastig en zorgvuldig uit te voeren karwei: vooral de techniek moet grondig nagekeken worden. Opdat u als kampeerder bij uw eerste vertrek niet meteen in het donker zou staan of 's nachts ligt te bibberen, moet u de verwarming, boiler en elektriciteit controleren. Nauwkeurige instructies daarover vindt u hier. Alles wat aan de buitenkant van uw Dethleffs-kampeerauto of Dethleffs-caravan moet werken, controleert u best met zijn tweeën. Hierbij zijn de lichten, de banden, de documenten en verplichte controles cruciaal.

Belangrijk om u in de lente en de zomer goed te voelen tijdens het kamperen, is ook de luifel. Ontdoe dit gevoelige materiaal van stof en vuil, zodat u beschermd bent tegen zon en regen. Een geheime tip onder kampeerders is trouwens wasmiddel voor delicate was. Hoe u dat gebruikt en hoe een zwabber u daarbij kan helpen, verneemt u bij Luifel juist reinigen.

Bij het opruimen hoort ook uitmesten. Gaat u naar een camping aan een meer? Dan moet de rubberboot natuurlijk mee! Hij kan echter thuisblijven als u naar de bergen gaat. Afhankelijk van de uitrusting en het aanbod op campings zijn de juiste kampeeraccessoires vaak zinvol. Als uw favoriete plek erg uitgestrekt of steil is, kan een elektrische step uw stress aanzienlijk beperken en u vrijheid bieden.

Voldoet het voertuig aan uw verwachtingen?

Afhankelijk van uw bestemming en rijervaring kan een proefrit met de kampeerauto of met auto en caravan de start van uw kampeervakantie zonder stress laten verlopen. Rij een blokje om, parkeer eens – en u voelt zich weer zeker. Ga ook eens na of het voertuig nog aan uw verwachtingen voldoet.

Wie vroeger graag met zijn kinderen onderweg was, reist nu misschien alleen nog als koppel. Of misschien heeft u de strandvakantie van drie weken ingeruild voor spontane citytrips. Of u een kampeerauto wil kopen, al eentje bezit of dagelijks 'tweedehands kampeerauto's' googelt … test eens uit hoe u uw bestemming wil bereiken.

Een lijst met verwachtingen vereenvoudigt die beslissing. Cultuurliefhebber of sportfreak? Gezellige groep of op zoek naar rust? Ook de eisen voor de campings veranderen. In de lente gaat u eens bij uzelf te rade: heb ik in de toekomst meer comfort nodig?

Trend I 7057 DBM Peopleshooting MJ2019 Zangerl  196 von 344   Klein

De nieuwe trend: glamping

Voor alle fans van heerlijk kamperen zijn er op vele Europese bestemmingen al zogenoemde 'glamping-plaatsen' – een samentrekking van 'glamour' en 'camping'. Een zonnige camping in het voorjaar, een schaduwrijke camping in de zomer of veel sneeuw voor uw wintersportvakantie – mobiele reizigers komen hier niets tekort: van een wellnessoase tot een voornaam restaurant, alles is ter plaatse. Wie zin heeft, kookt zelf; anders maakt u gebruik van het overvloedige aanbod.

Belangrijk: wie van plan is om naar een populaire camping te gaan, reserveert best al in de lente. Voor het hoofdseizoen zijn geliefde bestemmingen namelijk al vaak vroeg volgeboekt. Het is de moeite om tijdig na te denken: Gaat heel het gezin mee? Hebben de grootouders tijd? Gaan we als koppel op stap? Heb ik tijd voor mezelf nodig?

Trouwe begeleiders in een Dethleffs-caravan

Campings hebben vaak ook voor hondeneigenaars een extra aanbod. Ook bij Dethleffs vergeten we hen niet: Al onze voertuigen – van de voordelige Dethleffs-caravan tot de volledig uitgeruste Dethleffs-kampeerauto – kunt u uitrusten met het 4-poten-pakket. Onze designers hebben een perfect aanbod uitgekiend. Omdat we weten dat uw trouwe begeleider deel uitmaakt van het gezin en kamperen voor de hele bende de ideale vakantie is.

Dethleffs Original Zubehör - Campingzubehör für den Hund