Menue
exclusiv 760er wintershooting danielzangerl23

Winter Technologie

Onze verwarmingssystemen - Doeltreffend en krachtig

Warmwaterverwarming
Door hun ontwerp werken warmwaterverwarmingssystemen langzamer dan warmeluchtverwarmingssystemen, maar het voordeel is dat de warmte gelijkmatiger wordt afgegeven. Omdat de convectoren hun warmte ook overbrengen op de meubels en de zijwanden, ontstaat een aangenaam stralingseffect en een behaaglijke sfeer, net als thuis. Omdat de verwarming volledig zonder aanjager werkt, dwarrelt er geen stof of stuifmeel op: ideaal voor mensen met een allergie. Bovendien is hij uitgerust met een automatisch afvoerventiel en afsluitventiel voor de slaapkamer. Desgewenst is de verwarming met een smartphone te bedienen.

Warmeluchtverwarming
Combi 6 warmeluchtverwarmingen bieden 50% meer verwarmingscapaciteit in vergelijking met de zwakkere Combi 4-verwarming. Daarom bouwen we in elke Dethleffs kampeerauto altijd standaard minstens één Combi 6 verwarmer in. Deze warmeluchtverwarming combineert twee functies in één apparaat: verwarming en waterverwarming. De zeer lichte en compacte Combi verwarming zorgt voor aangename temperaturen in onze kampeerauto's. In de verwarming bevindt zich een roestvrijstalen watertank van tien liter. Deze wordt in de winter meeverwarmd. Het water wordt gelijkmatiger en sneller verwarmd dankzij de asymmetrische vorm van het roestvrijstalen reservoir. In de zomer kunt u ook alleen het water verwarmen, zonder de ruimte te verwarmen. Bovendien heeft onze warmeluchtverwarming een extreem laag energieverbruik.

Pluspunten bij mintemperaturen*

 

  • Warmwater**- of warmeluchtverwarming
  • Goede ventilatie en een hoog ademend vermogen van de materialen
  • Voor een maximaal comfort kan de slaapkamer van het verwarmingscircuit worden afgescheiden.

* deels onderdelen van de optionele wintercomfortpakketten 
** Warmwaterverwarming

Dethleffs Lifetime-technologie - Uitgerust voor alle weersomstandigheden

Logos Lifetime

De Allgäu, waar wij sinds 1931 zijn gevestigd, staat bekend om zijn strenge winters. Bij de ontwikkeling van onze voertuigen letten wij er vooral op dat alle ruimtes zoals de cabine, entrees, garages, dubbele bodems en natuurlijk het hele woongedeelte inclusief de badkamer altijd verwarmd kunnen worden. Traditioneel bouwen we hier extreem robuuste en wintergeschikte kampeerauto's. Dus zelfs zout en sneeuw kunnen onze Lifetime Plus opbouw niet beschadigen:

  • Väggar, tak och golv har inga köldbryggor och de är konstruerade helt utan trädetaljer. Istället garanterar stabila stag av polyuretan den goda vridstyvhet i anslutningarna.
  • Tjocka GFK-platta (glasfiberförstärkt plast) i tak och undergolv skyddar mot skador utifrån på grund av hagel, stenskott, saltvatten m.m.
  • Ett mycket tjockt skikt av sammanpressad, hydrofobiskt d.v.s vattenavvisande XPS-skum garanterar det fantastiska isoleringsvärdet.
  • Träbeklädnaden på boytans insida fungerar fuktutjämnande och bullerdämpande (sidoväggar/tak: 3 mm, golv: 6 mm)
NL Schnitt Moca Wiinter