Menue
  • Dethleffs Wohnmobil Just Go!
  • Dethleffs Camper Van Globetrail
  • Dethleffs Jubiläumsmodell Aero 90

Uitbreiding modellenreeks modern klassieke Nomad

Nog meer keuze speciaal voor actieve stellen: uitbreiding van het portfolio van de populaire klassieker met drie indelingen - 2 eenpersoonsbedden- en een tweepersoonsbedmodel - in totaal 15 indelingen

Nomad 650RQT Durchsicht NoceNagano Chromo

In het modeljaar 2020 onderging de Nomad een complete metamorfose. Niets was meer hetzelfde. Sindsdien schittert de Dethleffs-klassieker in een geheel nieuwe glans. Dit modeljaar gaan we aan de modellenreeks drie extra indelingen toevoegen, twee indelingen met eenpersoonsbedden en een indeling met tweepersoonsbed. Het portfolio van deze serie, speciaal ontworpen voor actieve stellen, is daarmee uitgebreid tot in totaal 15 indelingen.

De kleinste nieuwkomer is de Nomad 510 LE met een opbouwlengte van 630 cm, een breedte van 230 cm en een technisch toelaatbaar totaalgewicht van 1.600 kg. De éénpersoonsbedden bevinden zich aan de achterzijde en kunnen in een handomdraai worden verbreed tot een ruim tweepersoonsbed. Voorin bevindt zich een uitnodigende zithoek die desgewenst ook kan worden omgebouwd tot slaapplaats voor twee personen.

De keuken heeft veel opberg- en werkruimte en een grote koelkast, die direct tussen een hoge kledingkast en de badkamer is geplaatst. En, de Nomad 510 LE wordt direct geïntroduceerd als derde Avantgarde model, naast de populaire Nomad en Camper 460 LE modellen. Het luxe en scherp geprijsde Avantgarde pakket heeft o.a. chique gladde buitenbeplating, extra laadvermogen, disselafdekking, vloerverwarming, 17” aluminium wielen, een reservewiel en een grote koel-vriescombi. De Avantgarde serie is alleen verkrijgbaar in België en Nederland. De andere twee nieuwe indelingen behoren tot de grootste modellen in de serie. Met een trotse opbouwlengte van 805 cm, een breedte van 250 cm en een technisch toelaatbaar totaalgewicht van 2.200 kg bieden deze tandemassers vooral ruimte, ruimte en nog meer ruimte.

Zowel de Nomad 760 DR als de Nomad 760 ER hebben een enorme zitgroep achterin, met ernaast de keuken, voorzien van een praktisch uittrekbaar extra werkblad, een koelkast van 175 l en een ladekast aan de andere kant, waardoor de zichtlijn in het voertuig vrij blijft en het ruimtelijk effect nog groter lijkt. Bij beide indelingen zijn de douche en toiletruimte gescheiden en kunnen ze worden samengevoegd tot een grote badkamer. Hier is ook de kledingkast inbegrepen, zodat er voldoende ruimte is voor het om- en aankleden. Het enige verschil tussen de twee modellen is het slaapgedeelte. De Nomad 760 DR is de variant met queensbed en de 760 ER is een éénpersoonsbed-indeling. Bij beide modellen is in- en uitstappen naar bed mogelijk zonder de partner te storen. Alleen de persoonlijke voorkeur en de slaapwensen bepalen welke variant u verkiest.

Een interieur op niveau – de speciale kenmerken van de Nomad

Nomad 490BLF DS NoceNagano Ruby

Bij het ontwerpen van de Nomad hebben de ontwikkelaars van Dethleffs bijzondere aandacht besteed aan het interieurontwerp en de keuken. Het interieur van de Nomad wordt gepresenteerd in een harmonieuze combinatie van het licht notenbruin van de meubelfronten, de grijsbeige hoogglans bovenkastdeuren en een vloer in chique steenlook. De moderne en gezellige sfeer wordt ondersteund door sfeervolle, indirecte verlichting. Passend bij de look van de meubels kunt u kiezen uit drie hoogwaardige stofferingen in verschillende grijstinten met gedeeltelijk opgenaaide kunstleren kussens. Elke meubelstof is zo gekozen dat deze gecombineerd kan worden met diverse andere kleuren, zodat de eigenaar desgewenst opvallende accenten kan leggen met gekleurde kussens. De dwarsstructuur van het houtdecor Noce Nagano geeft het interieur een ruimtelijke indruk.

De nieuwe keuken van de Nomad herbergt alles wat het hart van een kampeerder begeert. Hiervoor is gebruik gemaakt van een hoogwaardige kookunit met spoelbak inclusief een multifunctionele afdekplaat. De achterwand van de keuken is niet alleen voorzien van een raam en hoogwaardig rolgordijn, maar wordt ook verlicht evenals de voorkant van het werkblad. Grote lades, een apothekerskast en de grote koelkast ronden de praktische onderdelen van de gastronomische ruimte af.  

De indelingen Nomad

De opbouwlengte van de verschillende indelingen variëren van 550 cm tot 805 cm. Van compacte toercaravans tot luxe tandemassers voor meerdere generaties, alles is inbegrepen. Afhankelijk van het model varieert de breedte van de caravans tussen 230 of 250 cm. De Nomad wordt geleverd met een uitgebreide standaarduitrusting, waaronder een stabilisator, zelfnastellende remmen, warmwatervoorziening, het GFK-dak, indirecte binnenverlichting, een grote koelkast, een toegangsdeur met een raam en de luchtregulerende, ergonomische 7-zone matrassen. 

meer info