Menue
  • Dethleffs Wohnmobil Just Go!
  • Dethleffs Camper Van Globetrail
  • Dethleffs Jubiläumsmodell Aero 90

Dethleffs wint landelijke onderscheiding!

Onderzoek toont aan: Dethleffs maakt klanten enthousiast en is een van de beste merken van Duitsland 2019

Prost nl

Als de beste onderneming in de camper- en caravanbranche heeft Dethleffs de onderscheiding "Brand Champion" gewonnen. Na onderzoek van "der WELT" en het instituut "ServiceValue" behoort het bedrijf uit Isny daarmee tot het beste merk van Duitsland 2019. Het instituut heeft namens de mediapartner onderzoek gedaan naar het enthousiasme van de klant.

Medewerkers vroegen via een online panel met 600.000 geregistreerde personen naar de emotionele waarde onder de merken uit maar liefst 219 verschillende branches. „Het resultaat is overweldigend ", zegt Dethleffs marketing manager Helge Vester. Dethleffs scoorde uit het oogpunt van de klant bij de "Brand Fascinating Score" in het segment caravanfabrikant "bovengemiddeld" en is daarmee de beste in de branche. "Sterke merken zijn belangrijke handelsfactoren", staat er in een persbericht van het bedrijf dat de enquête heeft uitgevoerd. Het creëren en opbouwen van zo’n naam en merk, is een kunstwerk op zich, dat vooraf gaat door een enorme werklust.

De bedrijven die op deze lijst hoog scoren, vallen vooral op door goede verrassingen. Voor consumenten tellen uitsluitend beknopte en bondige unieke verkoopargumenten, zoals bij Dethleffs "een vriend van de familie". Deze duidelijke positionering maakt het merk eenduidig herkenbaar. In de lijst van de winnaars, naast de caravan- en kampeerautofabrikant uit Isny zien we ook branchewinnaars als Amazon, Netflix, RedBull en Facebook. Binnen de branche nam Dethleffs het op tegen acht andere fabrikanten.

Alle „merken-winnaars“ hadden één ding gemeen: Ze brengen een levensgevoel, een wereldbeeld of een boodschap over, dat verder gaat dan alleen het product.

Opvallend vaak zijn merken succesvol waarachter een emotioneel achtergrondverhaal schuil gaat. En dat past precies bij Dethleffs, als de uitvinder van de caravan in Duitsland en als "vriend van de familie": Arist Dethleffs vond de mobiele “woonauto” uit, om zijn gezin mee te kunnen nemen op zijn zakenreizen. Uit liefde voor zijn familie.

En dat raakt de kern: "Dergelijke berichten zorgen voor een emotionele benadering van het product”. Alleen dan ontstaat een gevoel van verbondenheid, sympathie en loyaliteit.

Het onderzoek van het onderzoeksinstituut bevestigt dat alle "merkkampioenen" bovengemiddeld succesvol zijn bij het communiceren van hun berichten. Medewerkers vroegen consumenten rechtstreeks: "Geef aan of Dethleffs je persoonlijk enthousiasmeert. "Drie antwoord mogelijkheden waren er: "Ja", "Nee" of "Ik kan het merk niet beoordelen want ik ken het merk niet". 49,2 procent antwoordde met "Ja”. Een alternatief of een manier om het anders te waarderen, was er niet. Via deze methode zijn branche-overtreffende en branche-interne vergelijken mogelijk: het instituut identificeerde 219 winnaars als Brand Champion 2019 - inclusief Dethleffs als “Vriend van de familie”. „En daar zijn wij natuurlijk ontzettend trots op“, eindigde marketingmanager Helge Vester.