Menue
eye globevan nl

Dethleffs presenteert de eerste e.Hybride kampeerauto!

Globevan FS Seite Front V2 Hubdach

Succesvolle hattrick: voor het derde jaar op rij presenteert de fabrikant van vrijetijdsvoertuigen uit de Allgäu een noviteit rondom het onderwerp elektromobiliteit. Met de presentatie van de plug-in-hybride Globevan, die gereed is voor productie, onderstreept Dethleffs hiermee zijn pioniersrol op het gebied van elektromobiliteit in de branche. 

“Als “Vriend van de familie” denken we ook aan de toekomstige generaties en mede daarom richten we ons intensief op duurzaamheid in onze branche", legt Alexander Leopold, algemeen directeur van Dethleffs, uit. “Het behoud van de natuur is een van de prioritaire doelen, omdat kamperen en natuurbeleving één zijn. Om deze reden houden we ons al vele jaren bezig met het thema elektromobiliteit, dat hiervoor een sleutelrol zal spelen".

Globevan SG quer

De basis van de Globevan e.Hybrid is een Ford Transit Custom, waarvan de aandrijfassen puur elektrisch worden aangedreven. De accu maakt een maximaal elektrisch bereik van 50 km mogelijk. In totaal de Globevan uiteraard een groter bereik. Dit wordt bereikt door de ingebouwde "Range Extender", een 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor, die uitsluitend dient als generator voor het opladen van de accu.

Het voordeel van deze combinatie: de Globevan is geschikt om puur elektrisch voor het dagelijks vervoer in de stad te gebruiken. Gelijktijdig kan door middel van remmen of het gas los te laten energie worden gegenereerd, dat maakt het mogelijk om bijzonder energie-efficiënt te rijden met een laag brandstofverbruik. De motor draait altijd in het optimale toerentalbereik met maximaal koppel en voorziet de accu van stroom, die op zijn beurt de elektromotor van vermogen voorziet. De Globevan heeft een totaal maximaal bereik van 500 km.

Lees hier meer over de Globevan