Menue
Dethleffs Wohnwagen

Nieuwe look bij de Dethleffs-caravans: Camper®, Nomad en Beduin Scandinavia

Nomad 520ELT Sommershooting MJ2022 danielzangerl 077

Met het modeljaar 2022 introduceert Dethleffs een nieuw familiedesign bij de caravans van de midden- en hogere klasse, Camper®, Nomad en Beduin Scandinavia. Tegelijkertijd vullen nieuwe indelingen met innovatieve woonoplossingen het aanbod in deze populaire caravanseries aan. Het nieuwe familiedesign kenmerkt zich door dynamische lijnen en duidelijke vormen die zijn gebaseerd op het huidige automotive design.

De nieuw vormgegeven achterzijde met uitgesproken vormen en duidelijke lijnen is voor alle drie de series identiek. De smalle, recht gevormde achterbumper met zwart omrande led-lampen benadrukt met zijn optische dwarsverbinding de breedte van het voertuig. Naar beneden toe vormt een opvallende zwarte diffusor het sluitstuk van de achterzijde. De zijwand van Camper®, Nomad en Beduin Scandinavia heeft in het modeljaar 2022 geen massieve dubbele strepen meer in de onderplaat. Een fijne, donkere lijn scheidt nu het onderste deel van de ramen. De serietekst is naar boven verplaatst en valt nu meer op. Opwaardering krijgen de caravans door een extra striping rondom de voorste zijramen.

Dethleffs vult de gezinsvriendelijke serie Camper® aan met het model met eenpersoonsbedden Camper® 510 LE. Deze indeling brengt Dethleffs speciaal voor Nederland en België ook in de zeer rijk uitgeruste en chique uitvoering “Avantgarde”, daarover volgt later meer. De 2,30 meter brede toercaravan heeft twee meter lange en 85 centimeter brede eenpersoonsbedden aan de achterzijde, een comfortabele lounge-zitgroep aan de voorzijde evenals een grote keuken met een koel-vriescombinatie met een inhoud van 142 liter.

In de serie Nomad komt daar nu een ruime caravan voor twee personen met een breedte van 250 centimeter bij: de Nomad 520 ELT. Hierin wordt een ruime badkamer aan de achterzijde gecombineerd met een in het midden van het voertuig geplaatste royale rondzitgroep, een uitnodigend keukenblok en eenpersoonsbedden aan de voorzijde. De badkamer met aparte douche bestrijkt aan de achterzijde de gehele voertuigbreedte en valt daarom bijzonder ruim uit.

De serie Beduin Scandinavia, het vlaggenschip in het programma van Dethleffs, wordt uitgebreid met drie nieuwe modellen. De Beduin Scandinavia 550 BET, 550 RD en 550 SE zijn elk 2,30 meter breed en hebben dezelfde opbouwlengte van 675 centimeter. De Beduin Scandinavia 550 BET verschijnt met een uitstekend uitgeruste, reusachtige keuken voor fijnproevers aan de voorzijde over de gehele voertuigbreedte. In het midden van het voertuig nodigt de royale L-zitgroep met tegenoverliggende zitbank in lengterichting uit om gezellig plaats te nemen. Eenpersoonsbedden en een zeer royale badkamer aan de achterzijde vullen deze indeling aan. De Beduin Scandinavia 550 RD scoort met de innovatieve royale badkamer, waarbij badkamer en douche links en rechts van de gang tot een unieke, ruime badkamer kunnen worden verbonden, die door middel van de badkamerdeur optisch en akoestisch van de woonruimte wordt gescheiden. In de slaapkamer aan de achterzijde biedt een uitnodigend queensbed uitstekend slaapcomfort. De Beduin Scandinavia 550 SE karakteriseert zijn enorme L-zitgroep aan de voorzijde met het tegenoverliggende sideboard. Dit laatste biedt de ideale plek voor een optionele 32"-televisie. De slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van eenpersoonsbedden, die af fabriek een ombouwmogelijkheid bieden tot een groot tweepersoonsbed. 

Dethleffs Camper® indelingen

510 LE

Camper 510LE 4c


Dethleffs Nomad indelingen

520 ELT

Nomad 520ELT 4c


Dethleffs Beduin Scandinavia indelingen

550 BET

Beduin Scandinavia 550BET 4c

550 RD

Beduin Scandinavia 550RD 4c

550 SE

Beduin Scandinavia 550SE 4c
Dethleffs interieur
 • Dethleffs Bildergalerie
  Camper 510 LE
 • Dethleffs Bildergalerie
  Camper 510 LE
 • Dethleffs Bildergalerie
  Nomad 520 ELT
 • Dethleffs Bildergalerie
  Nomad 520 ELT
 • Dethleffs Bildergalerie
  Nomad 520 ELT
 • Dethleffs Bildergalerie
  Beduin Scandinavia 550 SE
 • Dethleffs Bildergalerie
  Beduin Scandinavia 550 SE
 • Dethleffs Bildergalerie Navigation
 • Dethleffs Bildergalerie Navigation
 • Dethleffs Bildergalerie Navigation
 • Dethleffs Bildergalerie Navigation
 • Dethleffs Bildergalerie Navigation
 • Dethleffs Bildergalerie Navigation
 • Dethleffs Bildergalerie Navigation