Menue
eye just 1650x600

Dethleffs fejrer jubilæum med ny autocampermodelserie: Just 90

Speciale serie ´Just 90` rond de verjaardag van Arist Dethleffs, de uitvinder van de “woonauto” - Compacte halfintegraal in 6 verschillende indelingen als perfecte start in de wereld van Dethleffs - Modern interieur en frisse sfeer – Inclusief uitgebreide standaarduitrusting voor optimaal vakantieplezier.

Just90 7052DBM 2

Met de speciale serie Just 90, brengt caravan- en camperfabrikant Dethleffs, die driemaal de Duitse Fairness Preis heeft gewonnen, een camper die de moderne, maar zonder meer ook ´startende´ camperaar zal aanspreken. Naast de uitrusting is het ontwerp van deze compacte jonge halfintegraal modellen modern met een fris interieur. Het concept gaat terug naar de wortels. Want de Just 90 heeft, zoals je mag verwachten van een jubileummodel, alles aan boord wat je nodig hebt voor een zorgeloze kampeertrip.

De lijst met standaardrusting is lang, de prijs daarentegen klein. De Just 90 biedt een eerlijke, prijsgunstige start binnen de Dethleffs-wereld – zonder concessies te doen aan kwaliteit of uitrusting. Een echt verjaardagscadeau!

Alles aan boord dat nodig is

Just Wohnen DS vorne

Dethleffs heeft juist deze naam gekozen voor zijn 90ste verjaardag omdat de "Just 90" simpelweg alles heeft wat je bij een camper nodig hebt. "Just all you need" was het credo van de ontwikkelaars. Niet meer maar ook niet minder. Een halfintegraal zonder onnodige ballast, ten gunste van een aantrekkelijke prijs en een vlekkeloze gewichtsbalans, standaard zo uitgerust dat de reis zonder compromis gelijk kan beginnen. Met uiteraard de betrouwbare kwaliteit en veiligheid van Dethleffs.

Opties die normaal naar keuze bijbesteld kunnen worden, horen nu tot de standaarduitrusting. Zo biedt de Just 90 dankzij het multifunctionele stuur in leer, de airco in de cabine, de comfortabele cabinestoelen met hoogteen kantelverstelling inclusief armleuningen, de cruisecontrol, de leddagrijverlichting en de elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, veel comfort op reis. Ook standaard op alle modellen is een groot, uitzetbaar dakraam in de cabine en een 70 cm brede toegangsdeur, die centraal kan worden vergrendeld en ook voorzien is van een raam.

Een groot dakraam, een comfortabele verduistering van de cabine, een hordeur en zuinige LED-verlichting behoren eveneens tot de standaarduitrusting, maar er is nog meer. Voor extra wensen er een overzichtelijke lijst met opties, met onder andere een extra (5 e ) zitplaats, een hefbed en luxe inlegramen maar ook een speciaal wintercomfortpakket kan worden besteld. Wie geen hefbed wenst te bestellen, kan in de DBL- en EBL-modellen de nieuwe optie "Ombouw zitgroep" kiezen, die van de lounge zitgroep een comfortabel gastenbed kan maken. 

Gewoonweg mooi

Just90 T7052DBL Bad Maryland Metropolitan

Dat simpelweg ´gewoon´ ook mooi kan zijn, bewijst de Just 90 met bravoure. In het interieur komen de afleg- en werkbladen in warm wit samen met de greeploze bovenkastkleppen (voorzien van sierlijsten in een fraai houtdecor), overeen met de lichte houtkleur van het meubilair en geven het interieur een sfeervolle, frisse uitstraling. De bijpassende jubileumstoffering, in modern grijs, rondt de vriendelijke uitstraling van het interieur af. LED-spots met touch-functie en een USB-aansluiting in het zitgedeelte en in de buurt van de bedden, brengen licht waar het nodig is, zijn spaarzaam en laden tablets en de telefoons op.

De afwerking van zitbank en de entree met slimme oplossingen en praktische opbergvakken zorgen voor een optische versterking van het interieur. Aan de buitenkant springt de nieuwe kap van de cabine met dynamisch design in het oog. Trouwens: bij de Just 90 zijn niet alleen de achterkant en het dak gemaakt van robuust en resistent GFK, maar ook de zijwanden! Eenvoudig maar krachtig: de campers hebben alles aan boord dat nodig is voor een comfortabele kampeervakantie.

De badkamer is voorzien van een elektrisch cassettetoilet en van een douche. De keuken heeft een kooktoestel, voldoende bovenkasten en een koelkast van 142 liter met vriesvak. Een kledingkast, de grote garage aan de achterkant met een toegangsdeur aan de linker- en rechterzijde en de vele andere opbergmogelijkheden bieden voldoende ruimte, zelfs als u voor langere tijd reist.

Indelingen

De Dethleffs Just 90 is verkrijgbaar in zes verschillende indelingen. Alle zijn optioneel te bestellen met een 2-persoons hefbed. De kleinste in de reeks, onder zeven meter, zijn de T 6752 DBL en de T 6812. Deze laatste heeft eenpersoons bedden achterin, die net als alle andere eenpersoonsbedvarianten van de Just 90 standaard omgebouwd kunnen worden tot een tweepersoonsbed. De kledingkast bevindt zich aan de voet van de eenpersoonsbedden, waaronder een ruime garage met een hoogte van 120 cm. De L-vormige zitgroep biedt voldoende ruimte voor meer dan vier personen.

De Just 90 T 6752 DBL heeft een ´Queens bed´, een aparte douche en sanitair met een moderne zithoek met banken in de lengte. De andere indelingen T 7052 EB en T 7052 EBL met eenpersoonsbedden evenals de T 7052 DBM en T 7052 DBL met ´Queens- bed´ zijn 740 cm lang. In deze modellen zijn de toilet- en doucheruimte gescheiden, maar kunnen door middel van een deur worden verbonden tot een grote badkamer. Dit zorgt voor meer privacy en ruimte.

Ook hier, een grote garage onder de bedden. Het bijzondere aan de DBL- en EBL-modellen is de lounge-achtige opstelling van de zitgroep, die een heel bijzonder ruimtelijk gevoel geeft en de entree van de halfintegraal zeer open maakt. Standaard zijn alle modellen uitgerust met een 120 pk motor en hebben ze bij een toegestaan totaalgewicht van 3.500 kg een goedkeuring voor 4 personen.

meer info