Menue
  • Dethleffs Wohnmobil Just Go!
  • Dethleffs Camper Van Globetrail
  • Dethleffs Jubiläumsmodell Aero 90

Camper® in een nieuw jasje: Een frisse wind door de populaire gezinscaravan

Nieuw interieur – praktische detailverbeteringen – 12 verschillende indelingen – waarvan 8 gezinscaravans

eye camper 2021

Toen Arist Dethleffs ongeveer 90 jaar geleden de "caravan" uitvond omdat hij altijd wilde dat zijn gezin bij hem was tijdens zijn lange zakenreizen, legde hij de basis voor een nieuwe vorm van vakantie. De Camper® belichaamt deze familiegedachte meer dan elke andere serie in het modellengamma van Dethleffs. Nu heeft deze “gezinsserie” een facelift ondergaan en krijgt het niet alleen een nieuw interieur, maar ook een upgrade van het slaapgedeelte voor de kinderen. Wat gelijk blijft is de veelvoud aan veiligheidscomponenten en de uitgebreide standaarduitrusting, waardoor deze modellenreeks zo populair is. Er zijn in totaal twaalf indelingen, waarvan acht met stapelbedden. Toch vinden ook actieve vakantiegangers en koppels hun favorieten binnen deze modellenreeks. Het repertoire van de indelingen varieert van een opbouwlengte van circa vijf tot ruim acht meter.

Een frisse wind door het interieur

Camper 550ESK DS RosarioCherry Mount

Het interieur van de populaire Camper® is vernieuwd en heeft een frisse metamorfose ondergaan incl. elementen van het nieuwe Dethleffs-design. Opvallend is de tot aan onder sluitende vorm van de bovenkasten.

Dit ontwerp laat het interieur wat ruimer lijken, zonder de opslagruimte aanzienlijk te verkleinen. Bovendien verschijnt de vernieuwde Camper® in een nieuwe, lichte, warme houttint, die overgaat in een modern, lichtgrijs decor van de bovenkasten. Gekozen kan worden uit drie nieuwe, bijpassende stofferingen in blauw, grijs en antracietgrijs, die het interieur naar ieders smaak perfect afronden. Ook het exterieur van de vernieuwde Camper®-modellen met hun design achterbumper en hoogwaardig geïntegreerde verlichting past perfect in het moderne Dethleffs programma.

Speciaal voor de kinderen zijn bij de stapelbedmodellen praktische stoffen opbergtassen en optisch mooi beklede panelen aangebracht. Ook de bagageluiken onder de stapelbedden zijn daar waar mogelijk vergroot, zodat er meer volumineuze vakantiebagage kan worden opgeborgen. Bij veel stapelbedindelingen kan het onderste stapelbed worden opgeklapt en de onderliggende ruimte van buitenaf worden beladen en als opslagruimte worden gebruikt. De populaire Didilamp is in het nieuwe modeljaar een 12V-versie en voorzien van een praktische USB-aansluiting voor het opladen van de smartphone of tablet. Alle andere standaardelementen van deze populaire Dethleffs-serie blijven in hun huidige vorm

Camper® Historie

aristdethleffsJPG

Bij Dethleffs staat de modellenreeks Camper® al 60 jaar voor de meest gezinsvriendelijke serie in het assortiment: solide, flexibel, divers. Met het model Camper® komt elke droom van een onafhankelijke reiservaring uit, vooral voor gezinnen. De eerste Camper® ging in productie in 1962. Toen had Dethleffs al 30 jaar ervaring in de caravanbouw. Zeven jaar later heeft Dethleffs de merknaam vast laten leggen, wat de verzamelnaam is geworden voor caravans en in sommige gevallen voor kampeerauto’s. De eerste standaard Camper kostte toen 1.950 Mark. De beter uitgeruste exportversie 2.490 Mark. Het succesrecept van Dethleffs is altijd geweest wat gezinnen vandaag de dag nog steeds waarderen: hoogwaardige productie, stabiel materiaal en speciale elementen.

De uitvinder van de caravan zocht vanaf het begin naar oplossingen waarmee hij zijn gezin comfortabel mee kon nemen op reis. Tot op de dag van vandaag steekt het bedrijf Dethleffs zijn energie in de voortdurende verdere ontwikkeling van deze gedachte. "De Camper is al tientallen jaren een super solide caravan: bewezen, succesvol en doordacht", beschrijft productmanager Alexander Huber de serie, die vooral wordt gekenmerkt door praktische stapelbedden en de hoogste veiligheidsnormen. "Hier wordt aan de basisbehoeften, vooral van gezinnen, absoluut voldaan - luxe kan gemakkelijk worden toegevoegd door talloze optionele uitrusting." Vanzelfsprekend nog altijd in de geest van de uitvinder: om het reizen met het gehele gezin zo comfortabel mogelijk te maken.

„Is dit uw Camper?“

De juiste omschrijving zou moeten zijn: "Is dit uw caravan?" Als het niet de familieserie bij Dethleffs is. De massale reclame en aanwezigheid in de media maakten de term bijna 60 jaar geleden tot de algemene naam voor caravans, omdat een camper eigenlijk de persoon is die deze vorm van vakantie geniet. Maar velen noemen hun caravan ook zo, wat voor merk of serie het ook is. Als een eigennaam zich ontwikkelt tot zo'n alledaagse term en synoniem wordt gebruikt met de generieke naam, wordt het een "deonym". “Het zou Arist Dethleffs zonder meer goed bevallen zijn, als hij had kunnen zien dat iedereen het vandaag over zijn Camper heeft als het gaat om hun eigen caravan”, zegt marketingdirecteur Helge Vester.

meer info